Politica de Retur

1. RETURNAREA PRODUSELOR

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

 

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

 

Consumatorul va notifica vanzatorului decizia de returnare a produsului in cel mult 14 zile de la intrarea in posesia fizica a acestuia si va returna efectiv produsul vanzatorului nu mai tarziu de 14 zile de la data notificarii decizei de returnare.Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de catre consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

 

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in pachet complet, asa cum a fost primit, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate, etc.

Returnarea produselor se realizeaza doar printr-o firma de curierat ( Fan courier; Sameday; Cargus etc.)
Exclus Posta Romana.

Daca valoarea produsului returnat in intervalul prevazut de lege a fost diminuata din vina utilizatorului (in perioada de 14 zile produsul trebuie utilizat doar pentru testarea modului de functionare) sau devine nevandabil, atunci suma restituita consumatorului va fi diminuata intemeiat conform legislatiei in vigoare. Produsul se returneaza catre punctul nostru de colectare service pentru verificarea integritatii si functionalitatii doar daca s-au respectat termenele legale mai sus mentionate, in caz contrar se instiinteaza clientul prin email pentru inapoierea produsului pe cheltuiala acestuia. Dupa verificarea produsului in service, se intocmeste de catre un specialist service un document privind diminuarea valorii produsului (daca este cazul) si se va restitui contravaloarea acestuia.
 

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii TFM S&K BUSINESS SRL (detinatorul www.lastimpact.ro ) de catre consumator, asupra deciziei sale de retragere din contract.

TFM S&K BUSINESS SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la receptionarea produsului care a facut obiectul vanzarii. 

 

 

Conform Art. 11 al OUG 34/2014, "Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract" folosind varianta de mai jos:
 

Formularul de retragere - se va transmite prin e-mail la contact@lastimpact.ro

Formular de retragere:

Nume client:

Numar si data factura fiscala:

Numar comanda:

Adresa postala client:

Telefon:

Adresa email:

Contul IBAN si banca*:

Denumirea produsului (produselor) si cantitatea:

Motivul returnarii**:

Alte mentiuni:

 

* Obligatoriu in cazul comenzilor achitate cu cardul (in acest caz se va transmite contul IBAN al cardului de pe care a fost platita comanda); pentru comenzile livrate prin curierat rapid si achitate ramburs la livrare, rambursarea banilor se face numai prin transfer bancar. 

** Motivul returnarii nu este obligatoriu conform OUG 34/2014, exceptand persoanele juridice.
 

NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE:

- Produse fara ambalajul original si complet, asa cum a fost livrat (pachet complet, asta insemnand, acolo unde este cazul, si suportii de polistiren sau carton care au rolul de protejare al produsului)

- Produse care prezintă modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, sau care nu respectă termenii de garantie;

- Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie;

- Produse aduse pe comanda speciala. Produsele din aceasta categorie, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea dvs. si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

- Produse primite cadou la alte produse doar cu conditia unei noi achizitii;

- Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute sub nici o forma.

 

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie), vor fi inlocuite în termen de maxim 5 zile lucratoare de la receptie si constatare (fara alte costuri - in limita stocului disponibil si cu condiția ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul livrarii) cu conditia notificarii in scris la adresa de e-mail contact@lastimpact.ro . In cazul în care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garantie.

 

 

3. RETURNAREA PRODUSELOR PESTE PERIOADA DE RETURNARE:

Produsele aferente unor comenzi care au depasit perioada de returnare se pot accepta doar cu penalizare aplicata la valoarea de achizitie. Valoarea penalizarii va fi calculata în functie de adaosul produsului si eventualele pierderi legate de o vanzare a produsului ca un produs resigilat. Valoarea minima de penalizare este de 5%, iar cea maxima de 30%. Decizia de acceptare returnare va fi transmisa pe e-mail impreuna cu valoarea de penalizare, dupa receptionarea cererii de retur. Termenul maxim de raspuns este de 48 de ore (2 zile lucratoare). Termenul de returnare a banilor in cazul in care perioada de returnare a fost depasita este de maximum 30 de zile.

 

Returnarea peste perioada legala nu intra sub incidenta vreunei legi, iar acceptul returului de catre firma noastra nu reprezinta o obligatie. Raspunsurile la cererile de retur aferente acestui punct vor fi oferite tot pe e-mail in termenul mai sus mentionat. Raspunsul pozitiv sau negativ va fi oferit in functie de mai multi factori, principalii fiind perioada trecuta de la data maxima in care se putea returna si starea produsului.

 

Cererile de returnare a caror perioada trecuta de la data maxima de returnare legala (14 zile de la trimiterea formularului de retragere) depaseste 20 de zile nu vor fi analizate si vor fi refuzate, cu exceptia produselor care sunt sigilate.

4. DATE RETURNARE:
 

Adresa: Bvd. Timisoara, Nr 81, Sector 6 , Bucuresti, Romania

Telefon:  0761819525                  

E-mail: contact@lastimpact.ro